DSC_5112 (2).jpg

Mosede Fort som militært anlæg
Søndag d. 11. august kl. 13

 

På det grønne område ved Mosede Fort er der både gamle kanoner, hemmelige huler og en masse andre historiske spor. Hvis du kunne tænke dig at vide mere om fortet som militært område, så kan du søndag den 11. august kl. 13 gå med på en guidet rundtur på Mosede Forts udendørsarealer og høre historien om brugen af fortets område gennem tiderne.

Denne søndag eftermiddag vil én af museets frivillige historieentusiaster vise rundt på fortets område. Kom og få mere at vide om det militære anlæg, som for 100 år siden var helt nyt og moderne. Hør om fortets armering og se også nogle af områdets mange skjulte huler - blandt andet det nyligt udgravede ammunitionsdepot. Du kan også høre om restaureringen af de to 75 mm kanoner samt se de uniformer, som sikringsstyrkens soldater bar i perioden under 1. Verdenskrig.

Introduktion til museet
I forbindelse med rundturen på området kan du også besøge museet. Kommer du allerede kl. 12 kan du deltage i den daglige introduktion til udstillingen På kanten af krig – neutralitet mellem krig og velfærd. Efterfølgende kan du færdes på egen hånd eller købe sodavand, is eller en kop kaffe, te eller kakao i museumsbutikken.

Praktiske oplysninger
Rundturen foregår på fortets udearealer og egner sig ikke til dårligt gående. Vi tilråder praktisk fodtøj. I tilfælde af heldagsregn aflyses rundturen.

Pris: 30 kr. pr. person. Det er dog GRATIS for årskortholdere og gæster med gyldig entrébillet til museet. Hvis du vil sikre dig en plads, så køb en billet online på forhånd (også selvom du har årskort) eller kom ind i vores museumsbutik og køb en billet på forhånd.

Klik her for at købe billetter

Resterende billetter sælges på dagen i billetsalget.