2019-02-07 Dameaften 2.jpg

Infirmeriet på Mosede Fort
Mosede Strandvej 87A
2670 Greve
mosedefort@greve.dk
2031 1914

Kjoler, korsetter og klokkehatte
Torsdag d. 7/2 kl. 19 - 21

Torsdag d. 7. februar inviterer museet på Mosede Fort til en festlig dameaften. Gennem korsetter, kjoler og klokkehatte viser Etnolog Frederikke Heick tidens chic for 100 år siden, og vi ser på hvordan den store krig for altid forandrede på kvinders liv, idealer, og ikke mindst udseende. Vi nyder selvfølgelig et glas Madeira og lidt sødt i pausen.

En rigtig kvinde anno 1914

Perioden omkring første verdenskrig er en af århundredets vigtigste i forhold til kvinders frigørelse. På forholdsvis kort tid forandres kvinders muligheder og idealer. Det kan aflæses i kvindemoden, hvor idealet i begyndelsen af århundredet er den stærkt korsetterede kvinde, med lange skørter og enormt opsat hår, hvor livsmålet oftest var at blive afsat til en god mand.

Første verdenskrig virkede som en katalysator for sin tids kvindefrigørelse. Pludselig var kvindernes arbejdskraft nødvendig og velanset på fabrikkerne, i landbruget og i mange andre hidtil maskulint dominerede fag. Det havde naturligvis en betydning for kvindemoden, hvor idealet ændrede sig fra den pyntede og sarte hustru til den selvstændige og handlekraftige kvinde. I foredraget viser Frederikke Heick hvordan moden skifter og bliver mere praktisk og funktionel i takt med at kvinderne bliver friere.

Der er ingen dresscode og selv herrer er velkomne!

Tilmelding, billetter, tid og sted:
Da der er et begrænset antal pladser er det nødvendigt at reservere billetter på forhånd på mosedefort@greve.dk eller på tlf. 2031 1914. Billetpris: 90 kr. inkl. servering. Arrangementet foregår torsdag den 7. februar fra kl. 19 – 21 i infirmeriet på Mosede Fort