Diplomatisk aktør Alexander Foss - sort-hvid.jpg

Alexander Foss (1/10- 1858 -25/11-1925)
Ingeniør, direktør, folketingsmedlem og en af krigens vigtige aktører ift. diplomatiet.

KRIG OG MAD
Kom og hør det sidste foredrag i efterårets række af fyraftensforedrag d. 8. november. Denne gang skal det handle om madens rolle under 1. verdenskrig. Mosede Forts postdoc på forskningsprojektet Kampen om maden 1914-18, Dino Knudsen vil fortælle om madens rolle som ressource og forhandlingsobjekt under 1. verdenskrig.

Mangel på mad
I Danmark handlede det under 1. verdenskrig i høj grad om varemangel og i sær manglen på mad. Som spisekammer for de to krigsførende nationer, Storbritannien og Tyskland, måtte Danmark balancere på en knivsæg for at sikre befolkningen fødevarer, holde sig ude af krigen og bevare neutraliteten. Under foredraget vil du få indblik i Danmarks forhold til de to krigsførende nationer. Dino Knudsen vil desuden gøre os klogere på, hvordan kongehuset, regeringen og det private erhvervsliv brugte handelspolitikken i det diplomatiske spil for at sikre neutraliteten.

Fyraftensforedrag i efteråret
Efteråret igennem markerer vi 100-året for freden og afslutningen på 1. verdenskrig med en foredragsrække med en bred palet af spændende emner om 1. verdenskrigs betydning for Danmark og danskerne. Foredragene falder på udvalgte torsdage ved fyraftenstid og foregår i museets infirmeribygning. Vi trakterer med kaffe ad libitum, alt imens du bliver klogere på alt fra krigstidens spioner, behovet for rationering og på, hvad vi danskere lærte af 1. verdenskrig.

Læs mere om fredsjubilæet
Find information om foredragsrækken på museets hjemmeside www.mosedefort.dk. Læs også her om museets store markering af 100-års dagen for våbenstilstanden d. 11. november, hvor der dagen igennem vil mad og musik fra tiden, og hvor du kan blive klog på tiden af foredrag og omvisninger hver halve time. Der udover er der mulighed for at tage en tidsrejse med veterantoget godt underholdt af folk iklædt tidens dragter.

Praktisk information
Tidspunkt: torsdag den 8. november kl.16.30 -17.30 Pris: 30,- inkl. kaffe.
Der er gratis adgang til foredraget, hvis entréen til museet er betalt. I dagens anledning holder museet åbent til kl. 16.30 og det er derfor muligt, at besøge museet inden foredraget. Reserver din foredragsbillet på mosedefort@greve.dk eller på tlf. 20311914.