IMG_6045.JPG

Kontakt

Mosede Fort
Mosede Strandvej 87A
2670 Greve
43 40 40 36
mosedefort@greve.dk

 

Kom og smag, mærk og lyt til historien. Vi byder på gullasch, musik, soldaterlege og kanonsalutter.

Befæstningens Dag er en af årets mest begivenhedsrige dage på Mosede Fort. Tag hele familien med søndag d. 24. september, hvor I kan høre kanonerne brage en gang i timen. I kan prøve soldaterlege, nyde tonerne fra Greve Harmoniorkester og smage en portion gullasch fra gullaschkanonen. I kan også deltage i konkurrencen om en helikoptertur. 

Mosede Fort - en del af Københavns Befæstning 
Den sidste søndag i september markeres den årlige befæstningsdag på de københavnske forter – også på Mosede Fort. Fortet stod færdigt og blev bemandet i 1916, hvor 1. Verdenskrig var i fuld gang, og i Danmark kæmpede vi for at opretholde den danske neutralitet.

Hurtigløb og håndgranatkast 
På fortets område kan du møde de uniformsklædte soldater, der kan vise dig, hvordan soldaterne dengang holdt motivationen oppe med forskellige idrætsøvelser, mens de forberedte sig på, at krigen kunne komme. På befæstningsdagen kan du selv afprøve discipliner som hurtigløb, tovtrækning og håndgranatkast. Hele familien kan også gå på opdagelse i skydehulerne på fort-terrænet med soldaterbog og -hue i det børnevenlige forløb "Rekrut på fortet".

Kanonsalutter hver time 
Igen i år kommer foreningen Aktive Kanonerér med små kanoner, som bliver fyret af én gang i timen. Du kan komme helt tæt på, når kanonérerne skyder. 

Mosede Fort har igen fået tænder
På befæstningsdagen kan du se museets nye 75 mm luftværnskanoner, som er magen til dem, der var stillet op under 1. Verdenskrig. De to kanoner har netop gennemgået en fornem istandsættelse og er nu opstillet permanent på fortområdet.

Bliv klogere på 1. Verdenskrig og VIND en helikoptertur
Som altid er der adgang til museets udstilling, hvor historien bliver foldet ud, så både børn og voksne kan blive klogere på, hvordan det var at leve i Danmark i de turbulente år 1914 – 1918.  To gange i løbet af dagen vil der være mulighed for at tage med på en kort rundvisning. Din viden fra udstillingen kan bruges til at svare på spørgsmål i konkurrencen om at vinde en helikoptertur over området. 

Mærk historiens vingesus
Igen i år får vi besøg af en helikopter. Her er en unik mulighed for at opleve det skønne fortområde og Køge Bugt fra luften. Man kan købe en billet til en 5 minutters rundtur. Der er plads til op til tre passagerer ad gangen, en rundflyvning varer ca. 5 minutter og koster 350 kr. pr. person. Børn under 10 år må kun flyve med ifølge med en voksen. Henvend dig ved helikopteren for at købe billetter eller reservér online på hghelikopter.com. Når du booker på forhånd, kan du ved at skrive Mosede Fort på bookingen få 50 kr. rabat.  

AKTIVITETER
Kanonerne skydes af kl. 11, 12, 13, 14 og 15  
- Rundvisninger i udstillingen kl. 12, og 13. GRATIS når entréen er betalt.  
- Koncert med Greve Harmoniorkester kl. 14-15  
- Soldaternes idrætsstævne kl. 11-16  
- Rekrut på fortet (skattejagt) kl. 11-16 (25 kr.) 
- Servering af gullasch fra gullaschkanonen (20 kr.) kl. 11-16  
- Helikopterflyvning kl. 11-16