DSC01884.JPG

Udover efterårets markering af 100-året for freden, byder museet både på Befæstningens Dag og en række tilbud i efterårsferien

NATURENS DAG - plantestafet på fortområdet
Søndag d. 9. september kl. 11.00-15.00
Kom til plantestafet på Naturens Dag, hvor både børn og voksne kan gå på jagt efter områdets planter, indsamle og få dem artsbestemt. Sammen finder vi ud af, hvilke planter der kan spises, og hvilke der måske har vokset her siden 1. Verdenskrig, hvor Fortet blev etableret. Kom og hjælp os med at blive klogere på, hvilke planter der vokser på skrænterne – og smag på naturens skatkammer! Tilmelding ikke nødvendig. Gratis at deltage. Efter betalt museumsentré kan man få en gratis rundvisning i museet kl. 14. Teater på fortområdet kl. 15

TEATER - Aldrig mere krig 
Søndag d. 9. september kl. 15
Teatergruppen ANDROGYN har valgt at markere 100-året for 1. verdenskrigs afslutning med et abstrakt og sanseligt teatereksperiment, der forholder sig til hvad krig gør ved os og hvordan vi oplever os til krig i dag, 100 år senere. Kan opleves på fortets område kl. 15. Forestillingen er gratis.

FOREDRAG - Spionage og propaganda under 1. verdenskrig
Torsdag 20. september kl. 16:30 – 17:30
Mosede Forts museumsinspektør Kristian Bruhn fortæller om stormagternes efterretningstjenesters hemmelige arbejde i Danmark og de danske myndigheders med- og modspil. Seniorforsker Jesper Düring Jørgensen fortæller om den tyske regerings forsøg på at købe og påvirke danske journalister og forfattere til at skrive tyskvenlig propaganda under neutral facade med henblik på at påvirke både dansk og international opinion. 

BEFÆSTNINGENS DAG
Søndag 30. September kl. 11:00-16:00
Kanonerne brager en gang i timen på Befæstningens Dag. Hele fortområdet er i brug på denne dag, når vi hører tonerne fra Greve Harmoniorkester i fortgården og spiser gullasch fra gullaschkanonen. Du kan også opleve teatergruppen Androgyns forestilling ”Aldrig mere krig”. Når du besøger museet kan du desuden deltage i konkurrencen om en helikoptertur over området. 


FOREDRAG - Danskere i canadisk krigstjeneste under 1. verdenskrig.
Torsdag den 4. oktober kl. 16:30 – 17:30. 
v. museumsinspektør Morten Tinning
Museumsinspektør M/S Museet for Søfart Morten Tinning vil fortælle om de danskere, der udvandrede eller blot rejste til Canada og meldte sig til krigstjeneste. Foredraget vil tage udgangspunkt i en håndfuld danskfødte soldaters krigsoplevelser og deres videre skæbne. Hvem var de, hvor de kom fra, og hvad var deres bevæggrunde for at rejse ud og melde sig frivilligt til krigen?

EFTERÅRSFERIE for børn TAKT OG TONE – som i gamle dage
13.-21 oktober  11:00-15:00
Hvad var gode manerer for 100 år siden blandt gullaschbaroner og fattigfolk?
Det får børn og deres voksne selv lov at afprøve på Mosede Fort, Danmark 1914-18 i efterårsferien. Der serveres desuden gullaschsuppe fra den store gullaschkanon hele ferieugen.

 

FOREDRAG – Takt og tone til tiden
14. oktober kl. 14:00-15:30
Forfatter og tidl. kulturminister Jytte Hilden står bag bogen ”Takt og tone til tiden”, der er udkommet som markering af 100-året for Emma Gads bog ”Takt og tone”. Hun vil fortælle om, hvordan hun blev inspireret til bogen, og hvad man kan bruge Emma Gads leveregler til i dag. Efterfølgende kan bogen købes og Jytte Hilden signerer gerne bogen.
Foredragets pris: 40 kr. Arrangeret af museet på Mosede Fort, men bemærk at det foregår på Greve Museum. Besøger man Mosede Fort denne formiddag giver dagens billet gratis adgang til foredraget på Greve Museum.


FOREDRAG: Krigen og vegetarismen
Torsdag d. 25. oktober kl. 16.30-17-30
Pernille Henriette Wiil, der er ph.d. og postdoc på forskningsprojektet Kampen om maden 1914-18, vil fortælle om da kød blev en mangelvare under 1. verdenskrig, og danskerne måtte lære at spise kødløst. Foredraget belyser især, hvilken indflydelse vegetarismen fik i kampen om maden.