Amagertorv. megabanner.jpg

Kontakt

Mosede Fort
Mosede Strandvej 87A
2670 Greve
43 40 40 36
mosedefort@greve.dk

 


Hør spændende foredrag på 3 søndage i efteråret


I løbet af efteråret tilbyder vi tre forskellige foredrag i museets infirmeribygning. Besøgende med gyldig entrébillet til museet kan deltage. Alternativt kan man købe billet til foredraget alene for 30,- Gratis kaffe er inkluderet i prisen.

10. september Breaking News anno 1914 kl. 11.00
Hvordan kunne befolkningen i det neutrale Danmark følge med i krigens gang? Hør om datidens nytidsflow fra krigskorrespondenter og krigsfotografer over censur og propagandafiltre i ind- og udland til telefonaviser, film og elektriske pegepinde i København.

8. oktober: Danmark og den russiske revolution kl. 11.00
I 1915 slog den landflygtige russiske socialist - og millionær - dr. Alexander Helphand sig ned i København. Her fik han penge fra det tyske udenrigsministerministerium til at fremme en revolution i Rusland. Hør om Helphands kamp for revolutionen i det neutrale København.

12. november: Remembrance Sunday kl. 11.00
Traditionen tro markerer vi mindedagen for krigens afslutning med et foredrag om nogle af krigens ofte. I år drejer det sig om de mange danske søfolk, der omkom i bestræbelserne på at holde den danske handel med fødevarer og kul i gang,

HUSK omvisning kl. 12.00 på alle museets åbningsdage.

Foto: Holger Damgaard, Det Kongelige Bibliotek København, Billedsamlingen.