Jesper  model  total  topbillede

Kontakt

Mosede Fort
Tlf.43 40 40 36
mosedefort@greve.dk

Kom og prøv vores nye interaktive landkort

Så blev vores nye gulv med det kortet over Europa og vores nye Tunestillings-model færdig! Vi har altid været stolte af vores høje niveau af interaktion i udstillingen her på Mosede Fort, og nu er det blevet endnu bedre.
Vi har gennem årene lyttet til folks oplevelser med vores store landkort i det første udstillingsrum og fået nogle brugbare tilbagemeldinger. Det samme gælder for den store kortmodel af Tunestillingen.

Begge dele har været under ombygning i december måned. Efter ihærdig indsats er firmaet Yoke blevet færdig med at installere nyt gulv med flot oversigtskort over Europa og de har skabt en opdateret version af den store Tunestillingsmodel.
Helt fra museets begyndelse har gæsterne kunne gå rundt på Europakortet røde lyspletter og fremkalde at filmklip fra 1. verdenskrig blev kastet op på væggen. Det kan man stadig.

OPLEV NYE DETALJER
Det nye kort er dog mere detaljeret, så man ikke blot ser, at krigens parter har forskellige farver, men så man også ser det årstal, hvor det enkelte land trådte ind i krigen.
Når man betræder de røde lyspletter på gulvet, så kastes der stadig film op på væggen. Filmene er dog mere nøjagtige rent geografisk. Vi har i den nye version valgt at vise filmklippene i et kikkertsigte, da dette kan give publikum en mere fokuseret oplevelse.

DREJ PÅ TIDEN
Den store model om Tunestillingen kan også langt mere end den gamle. Dels har vi fået en stor ”tidsmaskineknap”, der viser hele kronologien og giver det visuelle overblik over områdets udvikling. Desuden kan man trykke på de røde touch-punkter, og blive klogere på historierne fra de udvalgte steder på kortet.

Vi håber at de nye opgraderinger vil give publikum mere indsigt og større mulighed for fordybelse. Kom ned på museet og prøv det af!