1. skib.jpg

Mosede Fort

Mosede Strandvej 87A

2670 Greve

mosedefort@greve.dk 

20311914 

Kom til foredrag om de 700 omkomne søfolk

REMEMBRANCE SUNDAY
Efter 1. verdenskrig besluttede Det Britiske Imperium at bruge årsdagen for krigens afslutningen til at mindes deres faldne. Her på museet markerer vi mindedagen med et foredrag om nogle af krigens danske ofre. Kom til Remembrance Sunday på Mosede Fort d. 12. november kl. 11 og hør foredraget om de ca. 700 danske søfolk, der måtte lade livet under 1. verdenskrig.

Faldne i krigen
Den 11. november kl. 11 i 1918 indtrådte en våbenhvile, der førte til afslutningen på 4 års verdenskrig med i alt 9 millioner faldne soldater på samvittigheden. Briterne gjorde dagen til mindedag for deres faldne og døbte den Remembrance Day. Dagen højtideligholdes hvert år på den søndag, der ligger tættest på d. 11. november. 

Danmark var neutralt under 1. verdenskrig, men for de civile danske søfolk fik krigen store konsekvenser. Den risikable sejlads mellem miner og ubåde kostede 700 søfolk livet.

Omkomne søfolk
På Mosede Fort markerer vi dagen med et foredrag af Morten Tinning, der i dag er museumsinspektør på M/S Museet for Søfart, men tidligere var inspektør på Mosede Fort. Han vil med sit foredrag fortælle om, hvordan mange danske søfolk omkom i bestræbelserne på at holde den danske handel med fødevarer og kul i gang. Foredraget berører også de store linjer i dansk søfartshistorie under 1. verdenskrig og de danske søfolks vilkår, hvor den risikofyldte situation førte til højere løn og bedre faglig organisation hos søfolkene. Samtidig tjente rederierne store penge, og den danske handelsflåde blev moderniseret som en sideløbende konsekvens af de mange sænkede skibe.

Tid og sted
Foredraget varer 45 minutter og finder sted den 12. november kl. 11 i Infirmeribygningen ved Mosede Fort. Foredraget slutter lige inden den offentlige fortælling på museet kl. 12.

Entrébillet til foredraget 30,-  GRATIS kaffe er inkluderet.  Årskortholdere og indehavere af gyldig entrébillet til udstillingen har gratis adgang til foredraget. Der er et begrænset antal pladser. Billetter reserveres på mail mosedefort@greve.dk eller tlf. 20311914.