The Waiting Bell.jpg

Kontakt

Mosede Fort
Mosede Strandvej 87A
2670 Greve
43 40 40 36
mosedefort@greve.dk

Kunstinstallation på museet
Hvad har kunst med historie at gøre? Ofte en hel del.
Kom og oplev et originalt eksempel på dette, når lydinstallationen The Waiting Bell fra d. 2. juli kan ses og høres på Mosede Fort.

Museet har modtaget kunstinstallationen som donation fra den italienske kunst-Ngo IoDeposito. En organisation der ser det som sin fornemste opgave at skabe kunstprojekter med samfundsengagerende indhold på tværs af landegrænser. Kunstinstallationen The Waiting Bell er det ene af syv værker, der tilsammen udgør IoDepositos kunstprojekt "Insight" – en refleksion over 1. verdenskrigs betydning.

Lyden af VENTEN
Den italienske kunster, Joshua Cesa (1986), har ud fra studier i historien om 1. verdenskrig indkredset begrebet "venten" som det centrale element i soldaternes oplevelse. Venten på at kanonernes torden ville brage løs, venten på at angribe eller blive angrebet, venten på livstegn, venten i smerte på at blive behandlet, venten på at blive sendt hjem, venten på hvem døden ville tage næste gang.

Den neutrale stats venten
Men udover at begrebet "venten" indfanger soldatens rolle, indfanger det også den neutrale stats rolle under krigen. Den neutrale stat ventede også intenst på, hvad krigen ville bringe. Under 1. verdenskrig havde Danmark indkaldt sin største hærstyrke nogensinde, der gennemgik mere end fire års opslidende venten. Venten, der svingede mellem alarmberedskab og udmattet længsel efter at blive sendt hjem. Og for Danmark en venten på, hvad de krigsførende lande ville gøre. Danmark lå midt i mellem Tyskland og Storbritannien – og den danske økonomi var spændt op på handelen med begge parter.

Ved at donere installationen i udstillingen "På Kanten af Krig" vil kunstneren give sin installation dette ekstra betydningslag; og ved at placere den i udstillingen knytter museet an til oplevelserne ved krigens fronter.

The Waiting Bell er det andet af de syv værker, der er blevet tilgængelige for offentligheden. Første værk blev for nylig afsløret i Namibia. I Europa er Danmark det første af fem europæiske lande, der afslører et doneret værk fra INSIGHT.

Indvielse
Installationen "Insight – The Waiting Bell" bliver afsløret 1. juli kl. 14. 00 for en indbudt kreds af mennesker.
Dog er alle velkomne til at deltage i selve afsløringen og at overvære talerne:
Kl. 14.00 Velkomst v. museumschef Henriette Buus. Derefter taler af direktør for IoDeposito Chiara Isadora Artico, kunstneren Joshua Cesa, og direktør for det italienske kulturinstitut, kulturattaché Fabio Ruggirello.

Om kunstneren
Joshua Cesa (1986) har studeret arkitektur og bruger sin interesse for historie og urban planlægning i sit kunstneriske virke.
Cesa er blandt de mest eksperimentelle italienske kunstnere. Hans kunstnerisk poetik bevæger sig i grænselandet mellem arkitektur, digital og sensorisk nutidig kunstinstallation. Han har siden 2013 samarbejdet med IoDeposito om B#Side War Festival, senest i projektet INSIGHT.