Soldaterbog og soldaterkasket

Sommeren er for alvor kommet til Danmark og det betyder, at mange af aktiviteterne på museet ved Mosede Fort rykker ud i det gode vejr.

Hver dag i skolernes sommerferie er der mulighed for at gå på ”skattejagt” med børnene på fortets grønne områder.

Rekrut på fortet - få sved på panden og græs på knæene

Hver dag i skolernes sommerferie kan børn købe deres helt egne soldaterbøger og -huer, hvorefter de som nye rekrutter skal gå på opdagelse på fortets græsklædte volde og skjulte betonhuler. Som ny rekrut skal du løse opgaver for at bevise, at du kan blive en rigtig soldat, der er klar til kamp. Du skal vise, at du er en soldat, der er klar til at forsvare dit land, at du er en god kammerat, at du er sund og stærk, og at du også husker på dem derhjemme. Det koster 25 kr. pr. barn at deltage i denne aktivitet, men så kan du også tage både hue og soldaterbog med hjem bagefter.

Kom indenfor!

Det danske sommervejr kan jo ofte være lunefuldt, og derfor kan de udendørs aktiviteter selvfølgelig kombineres med et besøg inden for i museets udstilling i den gamle, istandsatte kasemat. Når entréen til museet er betalt, kan du gå på opdagelse i udstillingen, hvor både pilfingre og hjerneceller skal i brug. Hver åbningsdag kl. 12 vil der være mulighed for at tage med på en halv times rundvisning, hvor du bliver guidet gennem kasemattens mange rum og hører om den danske neutralitet under 1. Verdenskrig. Børnefamilier kan også vælge at gå på opdagelse i udstillingen ”bevæbnet” med en iPad, hvor de kan spille sig gennem udstillingens temaer og dilemmaer med spillet ”Krigens Valg”.

Priser og åbningstider og museumsbutik

Museet har åbent tirsdag-søndag året rundt fra kl. 11-15 i hverdagene og kl. 11-16 i weekenderne. Entréprisen er 90 kr. for voksne, og børn op til 18 år er gratis. Det koster 20 kr. at leje en iPad med spillet ”Krigens Valg” og 25 kr. at deltage i aktiviteten ”Rekrut på fortet”.

Borgere i Greve Kommune kommer ind til halv pris. Læs mere om årskort og grupperabat på museets hjemmeside www.mosedefort.dk