451x220_dit besoeg

I kasematten på Mosede Fort kan du besøge den helt nye museumsudstilling: På kanten af krig – neutralitet mellem krig og velfærd.

Hænder og øjne

Udstillingen er både for børn og voksne, og du behøver ikke at tage læsebrillerne på.
Brug dine ører, øjne og hænder til at blive klogere på en vigtig, men glemt, periode i Danmarkshistorien. En periode som ændrede danskernes liv for altid.

Hver dag fortæller vores formidler om danskernes liv under krigen. Det foregår i udstillingen, og alle gæster er velkomne til at være med.

Betonhuler og strand

På fortets volde og på stranden kan du selv gå på opdagelse i de gamle betonhuler. Det var her soldaterne holdt vagt, hvis fjenden skulle komme. På særlige dage kan du møde soldaterne, som patruljerer på fortet i gamle uniformer fra periode

Det er muligt at booke rundvisninger for grupper hver dag hele året.

På Mosede Fort tilbyder skoletjenesten spændende undervisningstilbud til alle klassetrin i folkeskolen og til ungdomsuddannelserne.

Her ligger fortet

Fortet ligger 5 minutters gang fra Karlslunde station i et stort, grønt område, lige ned til stranden, og der er gode bade- og picnicmuligheder samt caféer og restauranter på fortet og i den nærliggende Mosede Havn.