Oversigtsbillede Mosede Fort

Kom til foredrag i efterårsmånederne og fejring af freden på 100-års dagen.

100-året for afslutningen på 1. verdenskrig bliver markeret med spændende arrangementer gennem hele efteråret.

Efteråret er spækket med mange slags arrangementer, der alle markerer 100-året for 1. verdenskrigs afslutning og det hele kulminerer med en stor event på 100-års dagen for krigens afslutning søndag d. 11/11

Fra september byder vi på en foredragsrække, hvor vi har inviteret en række eksperter med 1. verdenskrig som forskningsområde. Vores egen museumsinspektør Kristian Bruhn er også at finde i programmet. Det foregår på udvalgte torsdage til fyraftensstid i museets infirmeribygning. Her trakterer vi med kaffe ad libitum, alt imens man bliver klogere på både spionage, mad og mindekultur og på, hvad vi mon lærte af 1. verdenskrig. 

Prisen for et foredrag og kaffe er 30,-  
Reservering af foredragsbilletter kan bookes på mosedefort@greve.dk eller 20311914
BEMÆRK! - i forbindelse med fyraftensforedragene har museet udvidet sin åbningstid. Det er derfor muligt at besøge museet inden foredraget begynder. Museet lukker for gæster, når foredraget går i gang. 

PROGRAM

Spionage og propaganda under 1. verdenskrig
Torsdag 20. september kl. 16:00 – 17:30.
v. Museumsinspektør Kristian Bruhn og Seniorforsker Jesper Düring Jørgensen
Mosede Forts museumsinspektør Kristian Bruhn fortæller om stormagternes efterretningstjenesters hemmelige arbejde i Danmark og
de danske myndigheders med- og modspil. Seniorforsker Jesper Düring Jørgensen fortæller om den tyske regerings forsøg på at købe og påvirke danske journalister og forfattere til at skrive tyskvenlig propaganda under neutral facade med henblik på at påvirke både dansk og international opinion. 

FOREDRAG: Danskere i canadisk krigstjeneste under 1. verdenskrig.
Torsdag 4. oktober kl. 16:30 – 17:30 
v. museumsinspektør Morten Tinning
Museumsinspektør M/S Museet for Søfart Morten Tinning vil fortælle om de danskere, der udvandrede eller blot rejste til Canada og meldte sig til krigstjeneste. Foredraget vil tage udgangspunkt i en håndfuld danskfødte soldaters krigsoplevelser og deres videre skæbne. Hvem var de, hvor de kom fra, og hvad var deres bevæggrunde for at rejse ud og melde sig frivilligt til krigen?

FOREDRAG: Krigen og vegetarismen
Torsdag 25. oktober kl. 16.30-17.30
Pernille Henriette Wiil, der er ph.d. og postdoc på forskningsprojektet Kampen om maden 1914-18, vil fortælle om da kød blev en mangelvare under 1. verdenskrig, og danskerne måtte lære at spise kødløst. Foredraget belyser især, hvilken indflydelse vegetarismen fik i kampen om maden.
 

 

100-året for Krigens Afslutning

Søndag 11. november 10.00-17.00
I dette efterår fejrer vi 1. verdenskrigs vigtigste jubilæum nemlig afslutningen på den fire år lange krig. I tiden op til 100-året for våbenhvilen inviterer vi til en række foredrag på udvalgte torsdage. På selve dagen for våbenhvilen inviterer vi til en heldagsevent med veterantogtur, 1918-happening, kanonsalutter, fredsduer, foredrag, mad, kage og musik fra tiden og gratis omvisninger på museet hver time. PROGRAM for hele dagen offentliggøres primo oktober.

Tidsrejse med veterantoget 
11. november kan man køre til Mosede Fort med veterantog fra Københavns hovedbanegård til Karlslunde station. Allerede undervejs vil du blive ført 100 år tilbage i tiden, når du møder folk iklædt tidens tøj, der underholder undervejs.
Billetter til togturen T/R koster:
100,-       pr. voksen,
50,-         for børn under 12 år
Gratis       for børn under 3 år
Køb din billet her