Oversigtsbillede Mosede Fort

 

100-året for afslutningen på 1. Verdenskrig bliver markeret med spændende arrangementer gennem hele efteråret.

Efteråret er spækket med mange slags arrangementer, der alle markerer 100-året for 1. verdenskrigs afslutning og det hele kulminerer med en stor event på 100-års dagen for krigens afslutning søndag d. 11/11

Fra september afprøver vi et nyt arrangementskoncept - en række FYRAFTENSFOREDRAG.
Disse foredrag handler alle om 1. verdenskrig og foregår på udvalgte torsdage ml. 16.30 og 17.30. Fyraftensforedragene foregår i museets Infirmeri, hvor vi trakterer med kaffe ad libitum og dagens kage, alt imens man bliver klogere på både de hemmelige aktiviteter, på mindekulturen og på, hvad vi man lærte af 1. verdenskrig. 

Vi har inviteret en række eksperter med 1. verdenskrig som forskningsområde og vores egen museumsinspektør Kristian Bruhn er også at finde i programmet. 
Prisen for et foredrag, kaffe og kage er 50,-  
Reservering af foredragsbilletter kan bookes på mosedefort@greve.dk eller 20311914

PROGRAM

Spionage og propaganda under 1. verdenskrig
Torsdag 20. september kl. 16:30 – 17:30.
v. Museumsinspektør Kristian Bruhn og Seniorforsker Jesper Düring Jørgensen

Mosede Forts museumsinspektør Kristian Bruhn fortæller om stormagternes efterretningstjenesters hemmelige arbejde i Danmark og
de danske myndigheders med- og modspil. Seniorforsker Jesper Düring Jørgensen fortæller om den tyske regerings forsøg på at købe og påvirke danske journalister og forfattere til at skrive tyskvenlig propaganda under neutral facade med henblik på at påvirke både dansk og international opinion. 

Danskere i canadisk krigstjeneste under 1. verdenskrig.
Torsdag den 4. oktober kl. 16:30 – 17:30.
v. museumsinspektør Morten Tinning

Museumsinspektør M/S Museet for Søfart Morten Tinning vil fortælle om de danskere, der udvandrede eller blot rejste til Canada og meldte sig til krigstjeneste. Foredraget vil tage udgangspunkt i en håndfuld danskfødte soldaters krigsoplevelser og deres videre skæbne. Hvem var de, hvor de kom fra, og hvad var deres bevæggrunde for at rejse ud og melde sig frivilligt til krigen?

Husk! - besøg museet FØR foredrag, da museet lukker 16:30

Flere foredrag på vej... Programmet er klar ultimo august.

 

 

100-året for Krigens Afslutning

Søndag 11. november 10:00-17:00
I dette efterår fejrer vi 1. verdenskrigs vigtigste jubilæum nemlig afslutningen på den fire år lange krig. I tiden op til 100-året for våbenhvilen inviterer vi til en række Fyraftensforedrag på udvalgte torsdage. På selve dagen for våbenhvilen inviterer vi til en heldagsevent med veterantogtur, 1918-happening, kanonsalutter, fredsduer, foredrag, mad og kage fra tiden og gratis omvisninger på museet hver time.

Tidsrejse med veterantoget
11. november kan man køre til Mosede Fort med veterantog fra Københavns hovedbanegård til Karlslunde station. Allerede undervejs vil du blive ført 100 år tilbage i tiden, når du møder familier fra dengang, der også er med toget måske byder de dig et stykke med fedtemad, eller en lille bid kage af tidens kage eller synger en vise fra tiden.
Billetter frigives ultimo august. Link på vej. 

PROGRAM for hele dagen offentliggøres medio september