451x220_Mosede fort indgang  2

Kontakt

Mosede Fort
Tlf.43 40 40 36
mosedefort@greve.dk

Der er gratis adgang for alle efter kl. 17.

Når Prins Joachim har åbnet museet, er der gratis entre resten af dagen.

Mosede Fort, Danmark 1914-18 tilbyder alle at komme gratis ind i kasematten på det nye museum, når det åbner den 6. august.
Hans Kongelige Højhed Prins Joachim åbner officielt museet ved at klippe pigtråd over med en pigtrådssaks, Desuden vil der være taler og musik for inviterede gæster, men klokken 17.00 åbner Mosede Fort dørene for lokale borgere og andre interesserede.
På den dag er entreen gratis, og åbningstiden er forlænget til klokken 21.00.

Se, hør og rør ved historien

Mosede Fort er et forsvarsanlæg med udsyn over Køge Bugt, og samtidig er det en delvist skjult bygning, hvor soldater boede og militærets ledelse lagde planer.
Fortet er blevet total-renoveret, og åbningsdagen er offentlighedens første mulighed for at se, hvad der gemmer sig bag de tykke mure. I udstillingen På kanten af krig – Neutralitet mellem krig og velfærd vil gæsterne opleve et museum, hvor de kan se, høre og røre ved lidt af danmarkshistorien.


”Vi fortæller en masse ukendte og dramatiske historier om, hvordan Danmark klarer sig igennem krigen som et neutralt land. Skal Danmark udlægge miner i Storebælt? Hvor kan man købe en kanon? Hvem sidder på flæsket? Hvordan er livet som soldat? For bare at nævne nogle få,”” siger museumsleder Henriette Buus.


Museet er åbnet for alle, men børn under 8 år børn bør følges med en voksen, da der er lyde og billeder fra skyttegravskrigen ude i verden.

Yderligere oplysninger: Museumsleder Henriette Buus, tlf. 43 40 40 36