451x220_det_sker_lykkehjul_web

Kontakt

Greve Museum
Tlf.43 40 40 36
museum@greve.dk

Spændende tema for vinteren
Nu åbner museet på fortet igen dørene for publikum. Første åbningsdag er lørdag den 7. februar.

Når museet igen åbner dørene for publikum efter en kort vinterpause, er det med fokus på temaet gullaschbaroner og fattigfolk i Danmark under 1. Verdenskrig. Udbryddet af 1. Verdenskrig standsede med et slag det økonomiske liv i Danmark - som et jordskred, der spærrer en flod og tvinger dens vande til at søge nye udløb. For nogen blev krigsårene en tid, hor de nye udløb blev udnyttet, og indtjeningen strømmede rigeligere end nogensinde. For andre blev krigsårene - navnlig de to sidste - en tid, hvor indtjeningskilderne ikke længere slog til. Gullaschbaroner kaldte man de nyrige, fordi nogle af dem tjente penge på at sælge gullasch på konservesdåse til de krigsførende lande.

Vi vil både i vinterferieugerne - uge 7 og 8 - og i de efterfølgende weekender på forskellig vis sætte fokus på dette tema. 

Åbningstider:
I perioden den 7. - 22. februar er der åbent hver dag fra kl. 10-17. Herefter er der åbent hver weekend fra kl. 11-15 frem til påske, hvorefter vi igen har åbent hver dag.

Pris:
Entré: 90,- kr for voksne, børn op til 18 år er gratis. Tillægsbillet til børn for vinterferieaktiviteterne i uge 7 og 8 udgør 40,- kr.

Fortællinger:
Fra den 7. til den 22. februar kl. 11 og kl. 13 på dansk og efter behov på engelsk kl. 12.
Fra den 28. februar til den 22. marts, lørdage og søndage på dansk kl. 13

Læs mere om vinterferien og den kommende særudstilling med Stom P's tegninger ved at klikke på de to links nedenfor.