660x320_opdagelse_skabe_web

Kontakt

Skoletjenesten Mosede Fort
Mosede Strandvej 87A
2670 Greve
Tlf.24 48 72 73
mfundervisning@greve.dk

Siden åbningen d. 6. august 2014 har museet haft over 6000 besøgende, og 815 gæster lagde vejen forbi i uge 42.

Greve Museum spurgte hver dag i efterårsferien et udsnit af gæsterne om deres oplevelse på fortet. Der er meget stor tilfredshed med besøget i kasematten, og 75% af de adspurgte synes, de fik meget for pengene. 

Topkarakter og anbefalinger

91% af de 156 adspurgte vil anbefale andre at besøge museet. Dette afspejler sig også i den samlede bedømmelse af besøget. På en skala fra 1-5 gav i alt 88% museet et 4 eller 5-tal, og hele 41% gav 5.

Intensiv markedsføring

55% havde læst eller hørt om museet fra aviser, radio og TV, og 13% havde lagt mærke til vores annoncering, mens hele 37% havde hørt om museet fra andre.

Danmark under 1. Verdenskrig trækker gæster fra nær og fjern

De besøgende kom fra hele Sjælland og på trods af, at museet kun har været åbent i få måneder, så er hver tyvende besøgende fra Fyn eller Jylland. 20% var greveborgere. Museet blev besøgt af lidt flere mænd end kvinder. De fleste gæster kom for at blive klogere på Danmark under 1. Verdenskrig og for at se den nyrenoverede kasemat, men rigtig mange kom også, fordi museet er helt nyt. 75% synes de får meget for pengene, 6% at prisen er rimelig, mens kun 14% svarede, at det er for dyrt.

Positive bemærkninger

Ud af de 156 besvarelser har 130 skrevet positive bemærkninger til museet. De satte stor pris på at kunne røre ved genstandene og prøve tøjet. De roste brugen af lyd, de interaktive installationer og de gamle telefoner, hvor man kan høre nyheder fra krigen. Gæsterne fremhævede den personlige omvisning og den pædagogiske måde, der fortælles på i kasematten som ramme for de mange historier.

Gode råd

22 besøgende gav os gode råd med på vejen til at forbedre museet. Flere handlede om viden, som godt måtte udbygges, og flere ville gerne have flere kanoner og adgang til andre bunkere. Andre ønskede bedre skiltning og andre praktiske forhold.

Mosede Fort, Danmark 1914-18 er kommet godt fra start

Mosede Fort, Danmark 1914-18 er et nyt museum i Greve, som åbnede d. 6. august i år. Udstillingen i fortets kasemat har titlen På kanten af krig, neutralitet mellem krig og velfærd. Den handler om, hvordan danskernes dagligliv blev flettet ind i 1. Verdenskrig, og hvordan staten, erhvervslivet og befolkningen sammen bidrog til at holde Danmark neutralt gennem de fire krigsår.