ema_final

Kontakt

Mosede Fort
Tlf.43 40 40 36
mosedefort@greve.dk

... Et dansk museum

1914-1918 og Den Gamle By vandt…

Museumschef for ”Mosede Fort, Danmark 1914-18” Henriette Buus og museumsinspektør Hans Henrik Appel er i dag vendt hjem fra Grækenland efter at have været afsted på en konference arrangeret af ”European Museum Academy”. Konferencen fandt sted i forbindelse med uddelingen af den europæiske museumspris, ”Micheletti Award”, hvor museet var blandt de nominerede til prisen. Det blev ikke til en pris til museet på Mosede Fort, men både Henriette Buus og Hans Henrik Appel er enige om, at de bestemt ikke kommer tomhændede hjem.

Mosede Fort, Danmark 1914-18 var nomineret til Micheletti-prisen sammen med 19 andre europæiske museer, der fortæller 1900-tallets historie på en original og nyskabende måde, og som formår at ramme et bredt publikum. Henriette Buus og Hans Henrik Appel skulle på konferencen fortælle om museet over for dette flotte selskab af europæiske museer, der alle var var nominerede for deres særlige kvaliteter.

”Selvom museet ikke vandt prisen, så er Mosede Fort, Danmark 1914-18 nu kendt af en række betydningsfulde museumspersonligheder over hele Europa og vi har fået rigtig mange kloge og fremsynede kommentarer med hjem”, fortæller Henriette Buus, og hun fortsætter. ”Vi vandt ikke, men prisen gik til Danmark – nærmere betegnet til Den Gamle By i Århus. For Danmark kan noget med museer”.


Stor interesse for perioden 1914-1918
Der blev også uddelt endnu en pris denne aften; Heritage in motion. Denne pris hædrer folkene bag de bedste multimedieprojekter, film, spil, apps og hjemmesider omkring emner relateret til den europæiske kulturarv. Prisen gik i år til det belgiske projekt ”Limburg 1914-1918, Small Stories from a Great War”. Igen kan vi på museet på Mosede Fort kun glæde os over, at der er interesse for netop den periode, som vi beskæftiger os med.

Ros og store forventninger
Formanden for bedømmelseskomiteen dr. Carl Murr, direktør for TIM i Tyskland udtrykte ved konferencen, at han glædede sig til at følge Mosede Fort, Danmark 1914-18 fremover, og se hvordan museet år for år vil udfolde sine store potentialer. Andre museumsdirektører gav udtryk for, at de slet ikke havde tænkt over, at det var vigtigt, at nogen fortæller om det neutrale lands rolle i en krig som 1. verdenskrig. Men når de hørte om, hvad et neutralt land faktisk skal bidrage med i krigen, så var de fanget ind og forstår hvorfor Mosede Fort, Danmark 1914-18 har en vigtig plads i den internationale museumsverden.