DSC 6611

Lær at lave mad som for 100 år siden på Mosede Fort i efterårsferien

 

Efterårsferien bliver også kaldt for kartoffelferien, så derfor hylder vi rodfrugterne og den sunde mad i børnenes efterårsferie. Vi åbner dørene til historisk køkkenskole tirsdag-fredag, hvor børnefamilier kan komme forbi vores historiske vandrekøkken og smage på historien. Lær hvordan man kan lave mad med så lidt energi som muligt ved brug af høkasse og lav lækkert og velsmagende tilbehør til det historiske måltid.

I fem dage i efterårsferien byder husholdningslærerinden indenfor i køkkenet, når der skal laves sund mad efter gamle opskrifter. Iført det stive hvide forklæde skal du i de gammeldags såkaldte vandrekøkkener lave et historisk måltid efter originale opskrifter, som man kunne have spist det i Danmark under 1. Verdenskrig. Museets husholdningslærerinde vil på kurset hjælpe alle deltagerne trygt igennem madlavningen, og hun lover, at der nok skal komme både velsmagende og sund mad på tallerkenerne.

Spar på energien! – tilbered din mad i en høkasse!
Under 1. Verdenskrig manglede der mad og brændsel i hele Europa, og også i Danmark steg priserne på fødevarer, og der var lange køer foran butikkerne. I de allerfleste husholdninger var det mor, der sørgede for at lave mad mad. Hun skulle nu lære at tilberede de sparsomme råvarer, så maden blev velsmagende, næringsstofferne blev bevaret og med brug af mindst mulig brændsel. Som hjælp hertil blev der udbudt kurser, hvor husholdningslærerinder kom rundt i hele Danmark med transportable vandrekøkkener og lærte husmødrene nænsom tilberedning af maden med brug af høkasse. Kom og lær om mad, smag og sundhed dengang og nu og få gode tips og ideer fra husholdningslærerinden, så du selv kan lave energibesparende, klimavenlig, lækker, historisk mad hjemme.

Børnevenlige rundvisninger i udstillingen
Tirsdag – fredag vil der dagligt kl. 11.30 være en guidet rundvisning, der er særligt tilrettelagt for børn og familier. Museets guide vil tage gæsterne med ind i udstillingen i den 100 år gamle kasematbygning, hvor klavermusik, motorlarm og soldaternes snorken er med til at give en stemningsfuld oplevelse. I udstillingen kan man bruge ører, øjne og hænder til at blive klogere på, hvad der skete i Danmark under 1. Verdenskrig. Selvom Danmark ikke deltog i krigen, kom krigen nemlig til at påvirke danskernes liv.

Praktisk
Tid: Tirsdag 15/10 – fredag 18/10. Museet har åbent kl. 11-15. Børnerundvisninger kl. 11.30.

Deltagerbetaling til køkkenskole: 30 kr. pr. person.
Entré til museum: 90 kr. for voksne, borgere i Greve Kommune 45 kr, børn under 18 år har fri entré.

2019-07-30 For 100 år siden tog husholdningslærerinderne rundt i hele landet for at lære fra sig til landets kvinder - Billedet er fra Ankerhus Husholdningsskole.jpg