Sommerens teaterforestilling "1917 – vi værner og gemmer"

Billede 4

Oplev teater under åben himmel på Mosede Fort.

Søndag den 5. juli, 16. august, 13. september og 27. september.

Alle dage kl. 13-14.

Kom og oplev de dygtige skuespillere fra Skuespillerakademiet opføre sommerens teaterforestilling på følgende dage:

Søndag den 5. juli, 16. august, 13. september og 27. september. Alle dage kl. 13-14.

Sommerens teaterforestilling "1917 – vi værner og gemmer" fører publikum 100 år tilbage til Danmark under en ganske anden global krise, end den vi står i nu – og så alligevel en fortid, vi netop nu kan spejle os i.

Hvordan klarer vi krisen? Hvad må staten gøre for at sikre samfundet, og hvordan må den enkelte ændre sin livsførelse for både sin egen, sine nærmeste og fællesskabets skyld?

Historiske figurer og dokumenter vækkes til live, når karakterer såsom indenrigsminister Ove Rode og hans bror, digteren Helge Rode, fører publikum med sig på en vandretur gennem landskabet på Mosede Fort. En rejse gennem fortællinger fra et lukket Danmark anno 1917, hvor vi oplever, hvordan man dengang kæmpede for at sikre befolkningens overlevelse, og samtidig holde sammen på sig selv og hinanden i en svær og uforudsigelig tid.

Historisk kildemateriale med alt fra politiske brandtaler henover kogebøger og avisannoncer til Helge Rodes udødelige lyrik udgør forestillingens tekst, fortolket på et væld af fantasifulde måder. Forestillingen kredser om det nære og det simple; om mad, om at måtte spare, om at dyrke jorden, om skatter og datidens hjælpepakker, om livet i undtagelsestilstand. Publikum tages med på spareudstilling, ud at dyrke kartofler i de militære arealer, helt ud til krigshaverne ved fronten og meget, meget mere, når vi går gennem Mosede Forts unikke landskab og endnu engang mærker historiens vingesus under åben himmel.

Vi tager på en fælles vandring gennem datidens Danmark, med et blik både dybt ind i landet og ud i den store verden – på opdagelse i fortidens fortællinger fra vores helt særlige ståsted netop nu.

Skuespillere: Alex Østergaard, Cecilie Brandt Petersen og Lasse Lind

Instruktion: Minna Højholt

 

Praktisk info

Selve forestillingen foregår forskellige steder ude i fortområdet. Tilskuere skal have fodtøj og tøj på, der egner sig til at gå og stå rundt om spillerne. Der er således ikke tale om traditionelt teater, hvor publikum placeres på stole foran en scene. Forestillingen starter ved, at vi samles foran indgangen til kasematten.

Pris:

Det er GRATIS at se forestillingen i år, men for at sikre dig en plads, skal du booke plads på forhånd.