IMG 20191015 142533

På Mosede Fort står fire dage i efterårsferien i kartoflens tegn. Der er børnerundvisning med fokus på kartoflens rolle under 1. verdenskrig i udstillingen På kanten af krig, derefter laver vi pandekager over bål i fortgården, og dyster i forskellige kartoffeldiscipliner.

Fra tirsdag d. 13. – fredag d. 16. oktober - alle dage fra kl. 11.30 – 14.30

Efterårsferien blev også kaldt for kartoffelferien, så på Mosede Fort står efterårsferien i kartoflens tegn. Kom med på rundvisning i børnehøjde, når museets guide tager dig med rundt i udstillingen og fortæller om kartoflens rolle under 1. Verdenskrig. Derudover vil der være mulighed for at deltage i ”Kartoffeljagten”, hvor du skal dyste i forskellige kartoffeldiscipliner og løse forskellige opgaver i håbet om at blive den heldige kartoffel.

I fire dage i efterårsferien inviterer Mosede Fort på ”Kartoffelferie”, hvor børnefamilier kan blive klogere på kartoflens historie og sætte sin viden og sanser på spil i ”Kartoffeljagten”.

Krig og kartofler

Under 1. Verdenskrig var der mangel på mad i Danmark, priserne steg og befolkningen hamstrede fødevarer. Derfor var det vigtigt, at kvinderne kunne tilberede et måltid, der både tog hensyn til den gode smag og pengepung. Krigen betød også nye madvaner, og kartoflen blev hurtigt populær, da den var både var sund og billig og kunne dyrkes overalt – også inde i byerne.

I efterårsferien vil der tirsdag-fredag kl. 11.30 være en daglig rundvisning, der er særligt egnet til børn og familier i museets udstilling På kanten af krig. Kom med på børnerundvisning og hør mere om, hvad man spiste under krigen og ikke mindst, hvordan man sikrede, at der var mad nok til alle i årene 1914-1918. På museet kan du udforske og bruge dine sanser til at blive klogere på, hvad der skete i Danmark under 1. Verdenskrig.

Kartoffeljagten - Er du den heldige kartoffel?

I efterårsferien kan børn og familier tage på kartoffeljagt, hvor der skal løses gådefulde opgaver og udfordringer i museets udstilling og udendørsarealer, hvor alle sanser kommer i spil. Her kan gæsterne blandt andet dyste i kartoffel-sækkeløb, skrælle en kartoffel på tid og lave kartoffelpandekager over bål.