DSC00793.JPG

Nu kan du på udvalgte søndage i løbet af sommeren gå med på en guidet rundtur på Mosede Forts udendørsarealer og mærke historiens vingesus under åben himmel.

Museets frivillige historieentusiaster viser rundt på fortets område og fortæller om det militære anlæg, som for 100 år siden var helt nyt og moderne. Mosede Fort, som teknisk set hedder Mosede Batteri, var tænkt som en forstærkning af Københavns kystbefæstning, hvor formålet var at forhindre en fjendtlig landgang ved Køge Bugt. Fra den 22. juli 1916 blev fortet bemandet med kystartillerister, og i årene 1916-18 fungerede fortet både som kystbatteri og også som en del af Tunestillingen – den fremskudte skyttegravlinje, der skulle beskytte København.

På rundvisningen kan du høre mere om fortets armering og se nogle af områdets mange skjulte rum. Museets guider fortæller om de to opstillede 75 mm kanoner, som fungerede som fortets luftværnskanoner. Guiderne viser rundt i uniformer magen til dem, som sikringsstyrkens soldater bar i perioden under 1. Verdenskrig.

Rundvisningerne er gratis, men da der er et begrænset antal pladser, skal du booke plads på forhånd.

Det kræver coronapas at deltage på rundvisningerne.

Der er rundvisninger på følgende søndage:

  • Søndag den 12. september kl. 11-12 ved Palle Brink Kristiansen