Jesper  model  total  topbillede

Din historie – Danmarks historie – Verdens historie

På kanten af krig - neutralitet mellem krig og velfærd

I kasematterne bag den tunge jernport bliver man ført tilbage til brydningstiden 1914-1918, hvor 1. Verdenskrig raser rundt om Danmark. Gå på opdagelse i de mange overraskende historier i udstillingen ”På kanten af krig”, og bliv suget ind i en tid, hvor Danmark må kæmpe for sin neutralitet og for ikke at blive revet med i krigen. Der bliver gravet skyttegrave, lagt miner ud og ydet humanitær indsats. Den danske velfærdsstat bliver født, da politikerne griber ind for at holde befolkningen samlet, alt imens gullaschbaroner tjener styrtende med penge på krigen. I de stemningsfulde rum kan I blive klogere på hverdagslivet i de skelsættende år 1914-1918.

Se videoen her

Hvem er udstillingen for?

På kanten af krig er både for børn og voksne. Det er bedst at gå rundt i mindre grupper. Der er drama, men ingen blod. Der er meget at tale sammen om, så tag hele familien med.

Bare at komme ind i den nyistandsatte kasemat er en oplevelse for alle aldre. Kasematten veksler mellem det gamle rå og slidte i nogle rum, og andre rum er ført tilbage til den måde, de så ud under 1. Verdenskrig. Du vil blive forbavset over, hvor flot det er.