Piger iført solatterhatte og soldaterjakker på Mosede Fort.

Få luft under vingerne i vinterferien
Fra den 12/2 - 15/2 og 19/2 - 22/2

I uge 7 og 8 vil der på Mosede Fort være mulighed for at få luft under vingerne, når vi sætter fokus på flyvning under 1. Verdenskrig. Kom og hør spændende foredrag om piloten Den Røde Baron eller mød nutidens vovehalse. Der er fortællinger om fortets luftværnskanoner og mulighed for selv at se fortet fra luften på en helikoptertur.

Fra tirsdag - fredag i både uge 7 og uge 8 sætter vi særligt fokus på, hvordan den moderne teknologi ændrede måden at føre krig på under 1. Verdenskrig. Nu var det ikke kun til lands og på vandet, man førte krig, men også i luften. Det påvirkede også forsvaret på Mosede Fort, hvor der blev opsat nye luftværnskanoner, der skulle kunne skyde fjendtlige fly ned. Fra tirsdag til fredag i både uge 7 og uge 8 er der aktiviteter for både børn og voksne, hvor der vil være særskilt program for de enkelte dage.

Foredrag med Kåre Johannesen
Historiker og forfatter Kåre Johannessen er udover at være en munter og medrivende foredragsholder også meget fascineret af den tyske pilot kaldet Den Røde Baron. Onsdag 20/2 kl. 12.30 er der foredrag med fascinerende detaljer og drabelige anekdoter, når Kåre Johannesen viser sine personlige artefakter frem og fortæller om krigsflyverne under 1. Verdenskrig.

Mød nutidens vovehalse
Vincent Seremet er kendt for at være opfinder og testpilot, der i mange år selv har bygget ryghelikoptere, enmandshelikoptere, autogyroer og har sprunget i faldskærm utallige gange. Han har brugt hele sit liv på at fremstille og afprøve flyvende objekter, og han har knækket og flækket et utal af knogler. Kom og mød den 88-årige vovehals, når han torsdag 21/2 kl. 12.30 fortæller om sine mange oplevelser i luften.

Museet har også inviteret andre vovehalse, så der er også mulighed for at se et ægte svævefly tæt på, høre om flyvning på Avedøre Flyveplads samt høre mere om flyvning i mindre skala, når modelfly vises frem.

Mærk historiens vingesus med en helikoptertur over Mosede Fort
I 1917 fløj en dansk pilot over Mosede Fort og konstaterede, at kanonstillingerne skulle skjules bedre, hvis en overflyvende fjende ikke skulle få øje på kanonerne. På udvalgte dage afhængigt af vejret har du selv mulighed for at se Mosede Fort fra oven, når fortet får besøg af en helikopter. Måske har du bare lyst til at nyde synet af helikopteren fra landjorden, men hvis ikke det er nok, så er der her en unik mulighed for at købe en billet til en flyvetur. Der er plads til op til tre passagerer ad gangen, en rundflyvning varer ca. 5 minutter og koster 350 kr. pr. person. Børn under 10 år må kun flyve med ifølge med en voksen. Køb billet på www.helicompany.dk.

Rundvisninger i vinterferien på Mosede Fort
Tirsdag til fredag i uge 7 og 8 er der mulighed for at besøge den spændende udstilling om Danmark under 1. Verdenskrig. Kom med på børnerundvisning og hør om luftkrigen under 1. Verdenskrig. Kl. 11.30 går vores guide på tur med børnene i udstillingen, og kl. 12 er der rundvisning for det voksne publikum. Børnene kan desuden selv teste deres evner i pilotprøven, hvor man blandt andet skal mestre aerodynamik og navigation.

På udvalgte dage er der mulighed for at møde museets frivillige guider, når de iført historiske uniformer guider rundt på fortets udendørsarealer og viser luftværnskanonerne frem og fortæller om armeringen under 1. Verdenskrig.

 

Program for vinterferien

Tirsdag - fredag i uge 7 og 8:

  • 11.30: Børnerundvisning
  • 12: Voksenrundvisning
  • Hele dagen: Prøv pilotprøven!
  • Udvalgte dage er der mulighed for at købe en helikoptertur. Køb billet på www.helicompany.dk.

Tirsdag 12/2 kl. 12.30:              Soldaterne på fortet viser kanonerne frem og fortæller om luftforsvaret under 1. Verdenskrig.

Onsdag 13/2 kl. 12.30:             Oplev et rigtigt svævefly tæt på, når Palle Brink Kristiansen viser sit svævefly frem.

Torsdag 14/2 kl. 12.30:            Soldaterne på fortet viser kanonerne frem og fortæller om luftforsvaret under 1. Verdenskrig.

Fredag 15/2 kl. 12.30:               Soldaterne på fortet viser kanonerne frem og fortæller om luftforsvaret under 1. Verdenskrig.

Tirsdag 19/2 kl. 12.30:              Tidligere pilot Knud Jørgensen fortæller om Avedøre Flyveplads og istandsættelse af gamle fly. Se også modelfly fra Greve RC, når flyafdelingen fortæller om at flyve med modelfly.

Onsdag 20/2 kl. 12.30:             Mød historiker Kåre Johannesen, som fortæller om piloten Den Røde Baron og viser spændende artefakter frem.

Torsdag 21/2 kl. 12.30:            Den 88-årige vovehals og opfinder Vincent Seremet fortæller om sine mange oplevelser i luften.

Fredag 22/2 kl. 12.30:              Se modelfly fra Greve RC, når flyafdelingen fortæller om at flyve med modelfly.

 

Praktisk

Foredrag er inkluderet i entréprisen til museet: Voksne 90 kr. Børn op til 18 år er gratis. Ønsker man kun at deltage i foredraget, så kan man købe særskilte billetter i museets billetsalg. Pris 50 kr. Bemærk at der er begrænset antal pladser, så vil man sikre sig en plads, så kan foredragsbilletter reserveres på forhånd på mosedefort@greve.dk eller på tlf. 2031 1914.